Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe z wiśniami

Składniki:

  • ½ kg polędwiczek wieprzowych
  • 1 szkl wiśni
  • ½ kostki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta czerwonego pieprzu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Polędwiczki pokroić na plastry, które lekko rozgnieść po czym natrzeć solą, pieprzem oraz oliwą.
Lekko osmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym zdjąć z ognia a na ta samą patelnie wrzucić wiśnie z dodatkiem imbiru.
Trzymać kilka minut na małym ogniu po czym wlać ½ szkl bulionu warzywnego.
Doprawić do smaku miodem oraz pieprzem.
Gotować na małym ogniu do zgęstnienia sosu, wówczas włożyć kotlety i podgrzać je w sosowi.
Przed podaniem udekorować sos szczyptą czerwonego pieprzu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *