Placuszki z czarnymi jagodami
Placuszki z czarnymi jagodami4.65 out of 5 based on 81 voters.
Składniki:
- 1 ½ szkl. mąki
- łyżeczka cukru pudru
- 2 jajka
- 1/5 szkl. zsiadłego mleka
- 1 dag drożdży
- szczypta soli
- 2 szkl. czarnych jagód
- cukier puder
-
tłuszcz do smażenia
Sposób wykonania:
-
Mleko, drożdże, jajka, cukier oraz sól zmiksować ze sobą po czym nie przerywając mieszania dodać mąkę.
Gdy powstanie jednolite i puszyste ciasto dodać jagody, wymieszać.
Z powstałego ciasta smażyć małe placuszki na rozgrzanym oleju.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Desery
- Opublikowano: środa, 23, luty 2011 12:46
- Justyna Stepaniuk