Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuszki z czarnymi jagodami

Składniki:

  • 1 ½ szkl. mąki
  • łyżeczka cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1/5 szkl. zsiadłego mleka
  • 1 dag drożdży
  • szczypta soli
  • 2 szkl. czarnych jagód
  • cukier puder
  • tłuszcz do smażenia
     

Sposób wykonania:

  1. Mleko, drożdże, jajka, cukier oraz sól zmiksować ze sobą po czym nie przerywając mieszania dodać mąkę.
    Gdy powstanie jednolite i puszyste ciasto dodać jagody, wymieszać.
    Z powstałego ciasta smażyć małe placuszki na rozgrzanym oleju.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *