Placki ziemniaczane na ostro Natalii
Placki ziemniaczane na ostro Natalii4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z ziemniakami, dodać jajka, mąkę ziemniaczaną. Czosnek obrać rozetrzeć z solą, wymieszać z masą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać szczyptę przyprawy curry. Na patelni rozgrzać olej, smażyć placuszki nakładając porcje masy ziemniaczanej, formując owalne placuszki. Zrumienić na złocisty kolor z obu stron. Podawać po usmażeniu gorące z dodatkiem sałatek lub surówek.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: wtorek, 15, marzec 2011 09:36
- Natalia Oleszko
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak