Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek z masą makaronikową

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • jajko
  • łyżka skondensowanego mleka
  • 150 g wiórków koksowych
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 2 wafle
  • 3 białka
  • ½ łyżeczki skórki startej z pomarańczy

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru po czym dodać wiórki, skórkę pomarańczową oraz drobno pokruszone wafle.
    Ciasto lekko rozmrozić po czym wylepić nim dno i boki formy.
    Posmarować go mlekiem po czym rozłożyć krem w kupkach.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut.
    Po tym czasie zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *