Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Błyskawiczny torcik z wiśniami

Składniki:

  • 250 g okrągłych biszkopcików
  • 1 l kompotu wiśniowego
  • gotowy krem do tortów
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl. mleka
  • 2 galaretki wiśniowe
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:

    1. 3 szklanki kompotu zagotować po czym rozpuścić w nim obie galaretki, wówczas wstawić je do lodówki.
      W między czasie przyrządzić kremem według opisu na opakowaniu, doprawić go do smaku sokiem z cytryny.
      Następnie w tężejącej galaretce maczać biszkopciki, które układać warstwami w tortownicy na przemian z kremem.
      Na samej górze ułożyć wiśnie z kompotu i zalać je resztą galaretki.
      Wstawić do lodówki na 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *