Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik bananowy

Składniki:

  • 2 gotowe blaty biszkoptowe
  • 2/3 szkl. mocnej herbaty
  • sok z cytryny
  • kieliszek likieru cytrynowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 5 bananów
  • 4 czubate zmielonych migdałów
  • ½ szkl. bitej  śmietany
  • 4 biszkopty
  • galanteria czekoladowa

Sposób wykonania:

  1. Herbatę zaparzyć po czym doprawić ją sokiem z cytryny, cukrem oraz likierem.
    Powstałym ponczem zwilżyć blaty biszkoptowe.
    Następnie obrane banany zmiksować po czym dodać migdały oraz drobno pokruszone biszkopty.
    Całość wymieszać po czym dodać ubitą śmietanę, delikatnie połączyć.
    Powstałym kremem przełożyć blaty biszkoptowe.
    Wierzch udekorować galanterią czekoladową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *