Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pizza Marmara

 

Składniki:

  • 500 g białej mąki
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki drożdży
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ½ szkl. ciepłej wody
  • sos pomidorowy
  • 3 żabki czosnku
  • garść oregano
  • 8 filecików anchois
  • 8 listków bazylii
  • odrobina oliwy

 

 

Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać z drożdżami, solą, cukrem oraz pieprzem.
Następnie wlać oliwę i wyrabiać ciasto dolewając ciepłą wodę aby powstało gładkie elastyczne ciasto.
Wówczas zagniataj je przez 10 minut na stolnicy wysypanej mąką.
Kiedy zacznie odchodzić od reki uformować z niego kulę i włożyć do miski wysmarowanej oliwą.
Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę aby wyrosło.
Po tym czasie podzielić ciasto na dwie części z których uformował dwa placki, które posmarować oliwą oraz sosem pomidorowym.
Następnie posypać posiekanym oregano oraz ząbkami czosnku.
Rozłożyć jeszcze fileciki anchois i posypać bazylią.
Całość skropić odrobiną oliwy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *