Pilaw z kalmarami
Pilaw z kalmarami4.63 out of 5 based on 98 voters.

Składniki:
- 50 dkg kalmarów
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 dkg ryżu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz mielony
Sposób przyrządzenia:
Cebule i marchewkę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę zeszklić cebulę, dodać marchewkę, chwilkę razem poddusić. Kalmary umyć, obsuszyć drobno pokroić na „makaron”. Pokrojone kalmary, marchewkę i cebulę wymieszać z ryżem, zalac odpowiednią ilością wody (1,5 objętości ryżu) gotować aż ryż zmięknie. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać w formie kopczyku udekorowane zieloną cebulką i blanszowanymi we wrzątku „piórkami” z marchewki.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryż
- Opublikowano: sobota, 08, kwiecień 2006 00:00
- Izunia