Pikle z warzyw
Pikle z warzyw4.24 out of 5 based on 114 voters.

Składniki:
- marchew, fasolka szparagowa, kalafior, kiszony ogórek, szparagi, małe cebulki, czosnek
- 1 ½ szklanka wody
- 1 ½ szklanki octu
- 3 łyżki soli
- świerzy koperek
- liście winogronowe
- papryka mielona
Sposób przyrządzenia:
Słoiki wysterylizować poprzez gotowanie przez 15 minut. Warzywa oczyścić, rozdrobnić wg upodobań. Skład i ilość poszczególnych warzyw pozostawiam indywidualnym gustom. Wodę przegotować z z octem, ostrą mieloną papryką i solą. W sterylnych słojach ułożyć warzywa, dodać koper i liście winogron, zalać gorącą marynatą. Szczelnie zamknąć. Pasteryzować słoje przez 10 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Pikle
- Opublikowano: niedziela, 06, sierpień 2006 00:00
- mariola
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane
-
Pikle z okry z papryczkami chili
-
Pikantne pikle z marchewek, fasolki szparagowej, papryczki i małych cebulek
-
Pikle z miksu warzywnego
-
Błyskawiczne pikle z fasolki z czerwoną cebulą i koperkiem
-
Pikle z fasolki szparagowej i papryczek chili
-
Pikle pasteryzowane
-
Pikle z gruszek
-
Pikantne pikle z marchwi i papryki