Pikle z okry z papryczkami chili
Pikle z okry z papryczkami chili4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 1,5 kg oczyszczonych, młodych strąków okry
- 2,1 szklanki octu 5%
- 2 szklanki wody
- 3 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu białego
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 1 łyżeczka nasion kopru
- 1 łyżeczka nasion kminku
- po 1 papryczce chili bez nasion na słoik
Sposób przyrządzenia:
W rondlu doprowadzić do wrzenia ocet i wodę, dodać sól, cukier, biały pieprz, nasiona kolendry, kminku i kopru, gotować 1 minutę. Do każdego słoja z okrą włożyć gałązkę kopru i papryczkę chili. Zalać schłodzoną marynatą, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce do 14 dni.
- Szczegóły
- Kategoria: Pikle
- Opublikowano: wtorek, 13, marzec 2012 12:26
- Iza Stanisz
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane
-
Pikle z okry z papryczkami chili
-
Pikantne pikle z marchewek, fasolki szparagowej, papryczki i małych cebulek
-
Pikle z miksu warzywnego
-
Błyskawiczne pikle z fasolki z czerwoną cebulą i koperkiem
-
Pikle z fasolki szparagowej i papryczek chili
-
Pikle pasteryzowane
-
Pikle z gruszek
-
Pikantne pikle z marchwi i papryki