Pikantne paprykowe leczo Iwony
Pikantne paprykowe leczo Iwony4.69 out of 5 based on 111 voters.
Składniki:
- 1 kg pieczarek
- 1 kg kiełbasy wiejskiej
- 1 kg cebuli
- 1 kg czerwonej papryki
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
- ½ szklanki ostrego keczupu
- szczypta ostrej mielonej papryki
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, kiełbasę w paseczki, oczyszczone pieczarki w plasterki i podsmażyć na oliwie. Przełożyć do rondla, podlać 2 szklankami wody i poddusić na małym ogniu około 10 minut, doda pokrojoną w paseczki paprykę , keczup i koncentrat pomidorowy, gotować 35 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć do wyparzonych słoiczków i pasteryzować około 30 minut. Doskonała błyskawiczna potrawa w zimie.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory z papryki
- Opublikowano: wtorek, 09, sierpień 2011 14:05
- Iwona Podgórna
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane