Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne kotleciki sojowe z papryką, cebulą i pomidorami

Składniki:

    • 20 dkg namoczonych w osolonej gorącej wodzie
    • 2 cebule pokrojone w grube półplastry
    • 1 pokrojony w grubą kostkę pomidor
    • 2 oczyszczone, grubo pokrojone papryki
    • 1 łyżeczka płatków chili
    • sól do smaku
    • 1 szklanka sosu pomidorowego
    • 1 łyżeczka sosu sojowego
    • ½ łyżeczki posiekanego imbiru
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Kotleciki sojowe obsączyć, dokładnie osuszyć. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim kotleciki sojowe, wyłożyć na papierowy ręcznik aby usunąć nadmiar oleju. Do pozostałego oleju dodać cebulę, paprykę, smażyć mieszając 5 minut, dodać pomidory i po kolejnych 5 minutach dodać pozostałe składniki, wymieszać. Dodać obrumienione kotleciki sojowe, dusić razem jeszcze 5 minut. Skorygować smak przyprawami i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *