Piersi z kurczaka z dodatkami na grilla
Piersi z kurczaka z dodatkami na grilla4.60 out of 5 based on 67 voters.
Składniki:
-
- 4 piersi z kurczaka
- 5 dkg startego sera parmezan
- 4 łyżki oleju
- 4 plastry wędzonego boczku
- sól, pieprz do smaku
- oregano
- mielona papryka
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, posmarować olejem, natrzeć przyprawami i odstawić na godzinę. Filety nadziać na metalowe szpikulce i piec na grillu około 10 minut z obu stron. Tuz przed końcem pieczenia ułożyć na mięsie plastry boczku i podpiec, posypać parmezanem. Podawać z ulubionym dipem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: poniedziałek, 02, kwiecień 2012 13:07
- Kacper Rosiński
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem