Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone filety z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć je pieprzem i posmarować musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Spiąć wykałaczką aby roladki się nie rozpadły. Piec na grillu ze wszystkich stron do momentu,…
Tag: w boczku
Porady i Ciekawostki
Śliwki z wędzonym boczkiem
by Roksana Burek • • 0 Comments
Składniki: 20 dag suszonych śliwek kilka plasterków chudego boczku wędzonego wykałaczki Sposób wykonania: Boczek pokroić na cienkie paseczki, którymi ściśle owinąć śliwki. Spiąć je wykałaczką aby się nie rozpadły. Następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika na kilka minut. Podawać gorące.