Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w zalewie z grilla

 

Składniki:

 

  • 4 piersi drobiowe
  • 2 łyżki musztardy ziołowej
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • 1 łyżka posiekanego oregano
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do musztardy miodowej dodać posiekany rozmaryn, oregano, bazylię oraz oliwę z oliwek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą marynatą natrzeć umyte piersi drobiowe iw stawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie piec  na grillu ze wszystkich stron na złoto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *