Piersi kurczaka w parmezanie
Piersi kurczaka w parmezanie4.54 out of 5 based on 364 voters.
Składniki:
- 1 filet z piersi kurczaka
- szczypta aromatyzowanej soli
- pieprz
- 1 łyżka startego sera parmezan
- 1 łyżka wytrawnego wina
-
Piersi z kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem po czym ułożyć je w brytfannie wyłożonej folią aluminiową.
Następnie ser wymieszać razem z winem aby powstała pasta, którą posmarować piersi kurczaka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: środa, 10, marzec 2010 07:56
- Adela Drzewiecka
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany