Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernikowe gofry

Składniki:

 

  • masło 25 dag
  • aromat pomarańczowy 1 łyżeczka
  • aromat cytrynowy 1 łyżeczka
  • jajka 4 sztuki
  • mąka 25 dag
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • przyprawa do piernika 1/2 opakowania
  • miód 15 dag
  • polewa czekoladowa 10 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Masło należy utrzeć na jednolitą masę, dodać do niego aromaty i jajka,
    wszystko dobrze ze sobą wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia,
    następnie przyprawę do pierników orz miód, wszystkie składniki należy
    wyrobić na gładką masę, na koniec dodać 1/2 migdałów podanych w
    przepisie. Gofry należy upiec w gofrownicy na złoty kolor. Polewę należy rozpuścić w wodnej kąpieli, polać nią gofry. Można również podawać z gałką ulubionych lodów.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *