Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernik marchwiowy

Składniki:

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 szkl startej marchewki
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. oliwy
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżeczka kakao
  • łyżeczka cynamonu
  • garść ulubionych bakalii

Sposób wykonania:

  1. Oliwę zmiksować razem z cukrem, dodając mąkę.
    Następnie dodać jajka, proszek do pieczenia z sodą, oraz kakao i cynamon.
    Całość zmiksować pod koniec dodać marchewkę oraz sparzone bakalie.
    Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *