Piernik kawowy z bakaliami
Piernik kawowy z bakaliami 4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
Do rondelka wlać mleko, dodać masło, cukier, korzenie, kawę i całość mieszając podgrzewać na małym ogniu.
Gdy składniki się połączą zestawić z ognia do ostygnięcia, wówczas dodać jajka, mąkę, kakao oraz sodę wymieszaną z łyżką mleka.
Całość dokładnie wymieszać pod koniec dodając jeszcze rodzynki.
Powstałe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 45 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Piernik
- Opublikowano: środa, 06, kwiecień 2011 08:36
- Sara Ostasz
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy