Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony pstrąg Mateusza

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Tym razem pstrąg w roli głównej. Przepis zawiera: pstrąga, natkę pietruszki, czosnek, masło i cytrynę.
 

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 1 cytryna 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pstrąga dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie oprószyć go solą oraz pieprzem.
    Skropić sokiem z cytryny.
    Obrany czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Natrzeć nim wnętrze ryby.
    Do środka włożyć jeszcze masło oraz natkę pietruszki.
    Tak przygotowanego ułożyć na folii aluminiowej.
    Szczelnie zawinąć.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *