Pieczony okoń z chili

14034
com_content.article
(Oddano 239 głosów z średnią 4.38 z 5)
Pieczony okoń z chili 4.38 out of 5 based on 239 voters.


Składniki:


  • 500 g filetów z okonia
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 1 melon
  • 1 strączek suszonego chili
  • 4 łyki oleju
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 400 ml mleczka koksowego
  • 400 g liczi z puszki

    Sposób wykonania:
    Filety pokroić w kostkę po czym zalać ją sosem ostrygowym oraz rybnym i odstawić na 30 minut.
    Następnie w woku uprażyć cukier oraz pastę curry, wówczas zalać mleczkiem kokosowym.
    Wymieszać i doprowadzić całość do wrzenia po czym dodać pokrojonego w kostkę melona.
    Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać odsączone liczi oraz kawałki ryby.
    Gotować jeszcze około 2 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym chili.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi