Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony na grillu bakłażan z serem i pomidorami

Składniki:

  • 3 bakłażany
  • 10 dkg  drobno tartego sera
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 2 drobno pokrojone ostre papryczki
  • 5 pomidorów


    Sposób przyrządzenia:

    Bakłażany umyć, osuszyć, pokroić w plastry z umiarem posolić, odłożyć na ręcznik papierowy aby obsączyć z wydzielającego się soku. Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na połowę. Plastry bakłażana i pomidor zrosić oliwą. Piec 5 minut na dobrze nagrzanym grillu. Przed podaniem posypać tartym serem, czosnkiem, papryką i ewentualnie posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *