Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony kurczak w warzywach

Składniki:

• 1 sprawiony kurczak (1,2 kg)
• sól
• pieprz
• 2 cebule
• 2 pęczki szałwi
• półtorej szklanki rosołu drobiowego
• 50 dag marchewek
• 50 dag cukini
• 4 dag boczku (w plasterkach)
• 2 ząbki czosnku
• 1/41 jogurtu
• skórka otarta z połowy cytryny
• łyżka soku cytrynowego

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka natrzeć solą i pieprzem (od środka i na zewnątrz). Cebulę pokroić w dużą kostkę. Połowę szałwi pokroić, wymieszać z połową cebuli, nafaszerować kurczaka. Umieścić w brytfannie, wsunąć do piekarnika, wlać pół szklanki rosołu. Piec godzinę i 15 minut w temperaturze 200ºC. Marchewki i cukinie pokroić w plastry.
Po 20 minutach pieczenia obłożyć kurczaka boczkiem i całymi listkami szałwi.
Dookoła mięsa umieścić warzywa i resztę cebuli. Wlać pozostały rosół, przyprawić solą i pieprzem.
Przygotować dip jogurtowy: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i skórką cytrynową.
Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Kurczaka wyjąć z brytfanny, podawać z dipem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *