Pieczone udka z kurczaka Patryka
Pieczone udka z kurczaka Patryka0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pieczone udka z kurczaka Patryka. Lista zakupów: udka z kurczaka, czosnek, miód i ketchup.
Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka płynnego miodu
- 2 łyżki ostrego ketchupu
- 1 łyżka oleju
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Udka z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki przelać miód.Dodać ketchup oraz olej.Dokładnie wymieszać.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Marynować około 2-3 godzin.Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: poniedziałek, 03, czerwiec 2019 08:33
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany