Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone pałki z kurczaka Danuty

Poznaj sekret przepysznych przepisów na potrawy z kurczaka.  Pieczone pałki z kurczaka Danuty. Lista zakupów: pałki z kurczaka, miód, oliwa z oliwek, musztarda. 
 
 

Składniki:

  • 10 pałek z kurczaka
  • 2 łyżki miodu 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka musztardy 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Do miski przełożyć miód, oliwę z oliwek oraz musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać słodką oraz ostrą paprykę.
    Ponownie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pałki z kurczaka.
    Wstawić je na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.
    Następnego dnia włożyć pałki razem z marynata do rękawa do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut.
    Pod koniec pieczenia rozciąć rękawa, aby skórka ładnie się zarumieniła.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *