Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone jabłka z pysznym farszem

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 10dag.wiórków kokosowych
  • 3 łyżki migdałów
  • 4 łyżki dżemu morelowego
  • 4 łyżki masła
  • cynamon

Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wsypać wiórki kokosowe i posiekane migdały. Uprażyć na złoty kolor. Przełożyć na talerz. Wystudzone wymieszać z cynamonem i dżemem. Z jabłek ściąć wierzchy i wydrążyć małą łyżeczką środki z pestkami. Wydrążone jabłka napełnić przygotowanym farszem. Przykryć odkrojonymi wcześniej wierzchami. Każde jabłko polać stopionym masłem i owinąć w folię aluminiową. Zawinięte owoce włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 20 minut.
 „Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Marzena Gad”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *