Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona kapusta pak choi

Składniki:

  • 6 łyżek oleju roślinnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 szkl. grubo poszatkowanej kapusty pak choi
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ząbki czosnku smażyć na rozgrzanej oliwie ok. 15 minut, wówczas czosnek wyjąć a w oliwie obtoczyć poszatkowaną  kapustę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie przełożyć kapustę na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni, piec ok. 15 minut, do momentu, aż góra zbrązowieje.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Aleksandra

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *