Pieczona dorada w białym winie
Pieczona dorada w białym winie 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg dorady
- 4 łyżki mąki
- 10 dag masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ½ l białego wytrawnego wina
- kilka listków szałwii
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Rybę dokładnie oczyścić po czym oprószyć ją solą i obtoczyć w mące.
Obsmażyć z obu stron na złoto na rozgrzanym maśle.
Wówczas przełożyć ją do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
Zalać ją winem i posypać listkami szałwii.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 15 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: środa, 27, luty 2013 06:16
- Sylwia Matyja
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla