Pesto z rukoli Kingii
Pesto z rukoli Kingii0 out of 5 based on 0 voters.
Wypróbuj nasz przepis na aromatyczne pesto z rukoli pomysłu Kingi. Do jego wykonania będziesz potrzebować: rukoli, czosnku, oliwy z oliwek oraz orzechów.
Składniki:
- 125 g rukoli
- 1 ząbek czosnku
- mała garść orzechów włoskich
- mała garść orzechów laskowych
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g startego parmezanu
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Opłukane liście rukoli wrzucić do moździerza.Jeśli nie mamy tyle czasu pesto można wykonać w blenderze.Dodać do nich obrany ząbek czosnku oraz orzechy włoskie i laskowe.Zalać całość oliwą z oliwek.Dorzucić jeszcze starty parmezan.Dodać również szczyptę soli i pieprzu do smaku.Całość dokładnie zmiksować/utrzeć do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto.Gdyby wyszło dość gęste można dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 02, grudzień 2015 04:45
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny