Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pałki w aromatycznej marynacie Ewy

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne, soczyste pałki z kurczaka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka, czosnku, musztardy i miodu.  
 

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • ½ łyżki miodu
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pałki z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do miski.
    Dodać do niego musztardę, ketchup oraz miód.
    Następnie wrzucić jeszcze rozmaryn i wędzoną paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty przełożyć mięso.
    Dokładnie wymieszać, aby pałki równomierni3 okryły się marynatą.
    Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki i wstawić do piekarnika.
    Piec około 45 minut w temperaturze 190 stopni.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *