Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puszysty malinowy mus Ewy

Nie wiesz co przygotować na deser? Wypróbuj prosty przepis na puszysty malinowy mus. Aby go wykonać oprócz malin potrzebujesz: galaretki malinowej, śmietany i odrobiny cukru pudru. 
 

Składniki:

  • 300 g malin
  • ¼ szkl gorącej wody
  • 2,5 łyżki galaretki malinowej
  • 400 g śmietanki kremówki 30%
  • 3  łyżki cukru pudru 
 

Sposób wykonania:

  1. Do gorącej wody wsypać galaretkę malinową.
    Dokładnie wymieszać na jednolitą konsystencję i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie maliny wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować.
    Następnie przetrzeć je przez sito, aby nie było pestek. 
    Natomiast do śmietany dodać cukier puder i ubić na sztywną pianę. 
    Gdy galaretka przestygnie dodać do niej malinowy mus.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać ubitą śmietanę.
    Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła. 
    Gotowy mus przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce.
    Można udekorować przed podaniem świeżymi malinami.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *