Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z pomidorów i soczewicy na kanapki

Prosta i szybka w wykonaniu pasta z pomidorów i soczewicy. Idealnie sprawdzi się jako smarowidło na kanapki. Przepis zawiera: czerwoną soczewicę, suszone pomidory, koncentrat pomidorowy. 
 

Składniki:

  • ½ szkl czerwonej soczewicy
  • 4 suszone pomidory
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Soczewicę wrzucić do garnka.
    Zalać ją osoloną wodą i gotować do miękkości.
    Wówczas ja odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie dodać do niej suszone pomidory oraz koncentrat pomidorowy.
    Całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Doprawić do smaku słodką oraz ostrą papryką, solą i pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *