Pasta z marchewki Weroniki
Pasta z marchewki Weroniki0 out of 5 based on 0 voters.
Wykonanie tej pasty jest dziecinnie proste, a efekt zaskakujący. Przepis na pyszną pastę z marchewki. Do jej wykonania potrzebujesz: marchewki, czosnku, oliwy z oliwek oraz przypraw.
Składniki:
- 3 marchwie
- 1 ząbek czosnku
- 3 kawałki pomidorów suszonych z oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- gałka muszkatołowa
- kurkuma
- sól
- pieprz
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Marchewkę obrać po czym pokroić ją na mniejsze kawałki.Wrzucić do rondelka i podlać odrobiną wody.Dusić do miękkości marchewki.Nadmiary wody oda porwać po czym przełożyć marchewkę do blendera.Dodać obrany ząbek czosnku, pomidory i sok z cytryny.Polać całość jeszcze oliwą z oliwek.Dodać jeszcze sól, pieprz, kurkumę i gałkę muszkatołową do smaku.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej, gładkiej pasty.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: wtorek, 03, luty 2015 06:20
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak