Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z marchewki Weroniki

Wykonanie tej pasty  jest dziecinnie proste, a efekt zaskakujący. Przepis na pyszną pastę z marchewki. Do jej wykonania potrzebujesz: marchewki, czosnku, oliwy z oliwek oraz przypraw. 

 

Składniki:

  • 3 marchwie
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 kawałki pomidorów suszonych z oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny 
  • 2 łyżki oliwy 
  • gałka muszkatołowa
  • kurkuma
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę obrać po czym pokroić ją na mniejsze kawałki.
    Wrzucić do rondelka i podlać odrobiną wody.
    Dusić do miękkości marchewki.
    Nadmiary wody oda porwać po czym przełożyć marchewkę do blendera.
    Dodać obrany ząbek czosnku, pomidory i sok z cytryny.
    Polać całość jeszcze oliwą z oliwek.
    Dodać jeszcze sól, pieprz, kurkumę i gałkę muszkatołową do smaku.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej, gładkiej pasty. 
     

Liczba porcji: 4

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *