Pasta z ciecierzycy Marty
Pasta z ciecierzycy Marty0 out of 5 based on 0 voters.
Spróbuj przygotować pyszną pastę z ciecierzycy pomysłu Marty. Do jej wykonania potrzebujesz: ciecierzycę, cebulę, kapary i oliwę z oliwek.
Składniki:
- 1 szkl ciecierzycy
- 3 fileciki anchois
- 1 cebula
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- cukier

Sposób wykonania:
-
Ciecierzycę przesypać do miski lub garnka.Zalać ją wodą i odstawić na całą noc.Następnego dnia wymienić wodę na świeżą i ugotować ciecierzycę.Gotować odcedzić i odstawić do ostygnięcia.Wówczas dodać do niej fileciki anchois, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki.Wrzucić jeszcze kapary i dodać musztardę.Wlać jeszcze oliwę z oliwek po czym całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.Gotową doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: wtorek, 11, październik 2016 04:02
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak