Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta twarogowa z makrelą Asi

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pastę twarogową z makrelą Asi. Aby ją przyrządzić będziesz potrzebować: twarogu, wędzonej makreli, musztardy i koperku.   
 

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 1 wędzona makrela 
  • 1 cebula
  • 1 jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka pikantnej musztardy 
  • garść posiekanego koperku
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Twaróg rozetrzeć widelcem.
    Następnie z makreli  wyciągnąć ości i oderwać skórkę.
    Mięso porwać na mniejsze kawałki, które dodać do twarogu. 
    Obraną cebulę i koperek drobno posiekać, dodać do twarogu.
    Dodać jeszcze musztardę oraz jogurt naturalny.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *