Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta twarogowa z makrelą

Poszukujesz nowych przepisów na śniadaniowe pasty? Idealnie trafiłeś. Pasta twarogowa z makrelą. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: twarogu, makreli, majonezu, szalotki. 
 

Składniki:

  • 1 kostka twarogu chudego 
  • 1 łyżka majonezu 
  • 1 makrela
  • 1 szalotka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makrele oczyścić ze skóry i ości.
    Mięso rozdrobnić widelcem.
    Następnie obraną szalotkę drobno posiekać i przełożyć do makreli.
    Twaróg również rozdrobnić widelcem i przełożyć do reszty składników.
    Dodać łyżkę majonezu i całość dokładnie ucierać do uzyskania gładkiej pasty.
    Na koniec doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.
    Pasta idealnie nadaje się jako pasta do smarowania chleba. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *