Pasta z sardeli i korniszonów
Pasta z sardeli i korniszonów 4.50 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 100 g sardeli
- 150 g masła
- 3-4 korniszony
- 2 jajka ugotowane na twardo
- łyżka kaprów
- szczypta pieprzu
- szczypta cukru
- łyżka ostrej musztardy
- łyżka soku z cytryny
Sposób wykonania:
-
Do masła dodać sardele oraz musztardę.
Całość dokładnie utrzeć na jednolitą pastę.
Następnie korniszony, kapary i ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę i przełożyć do masy.
Wymieszać i na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem oraz pieprzem.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dodatki
- Opublikowano: środa, 17, lipiec 2013 05:40
- Paulina Lach