Pascha jajeczna
Pascha jajeczna 4.51 out of 5 based on 298 voters.
Składniki:
- 800 g twarogu
- 600 g masła
- 1 szkl. bitej śmietanki
- 600 g cukru
- 20 żółtek ugotowanych na twardo
- ½ łyżeczki cukru waniliowego
-
Twaróg dokładnie przetrzeć po czym nie przerywając ucierana dodawać stopniowo masło, śmietankę, żółtka, cukier i cukier waniliowy.
Wszystkie składniki ucierać nie krócej niż jedna godzinę.
Następnie przełożyć masę do formy, obciążyć i wstawić do lodówki.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 01, kwiecień 2010 08:13
- Maria Florczak
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy