Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakaliowy mazurek

Składniki:

  • 1 szkl. rodzynek
  • ½ szkl. cukru
  • ½ szkl. migdałów
  • ½ szkl. posiekanych fig
  • skórka z 1 cytryny
  • cykata
  • 2-3 mielone goździki
  • cynamon
  • ½ szkl. mąki
  • 3 jajka
  • masło

Sposób wykonania:

  1. Figi oraz skórkę z cytryny posiekać po czym dodać do nich rodzynki, migdały, cukier, cykatę, mielone goździki oraz cynamon.
    Całość dokładnie wymieszać po czym wbić jajka i wsypać ½ szkl. mąki.
    Dokładnie wyrobić po czym przełożyć na blachę wysmarowaną masłem.
    Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 40-50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *