Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pascha z orzechami i rodzynkami

Składniki:

  • 600 g twarogu
  • 200 g masła
  • 400 g śmietany
  • 4 jajka
  • 2 szkl. cukru
  • ½ szkl. migdałów
  • 1 szkl. rodzynków
  • 6 łyżeczek skórki z cytryny
  • ¼ łyżeczki wanilii

    Sposób wykonania:
    Sparzone migdały i rodzynki posiekać.
    Następnie twaróg dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo migdały, rodzynki, śmietankę, jajka, cukier, skórkę z cytryny oraz wanilię.
    Masę ustawić na małym ogniu i stale mieszając podgrzewać około 1 godziny. ( nie doprowadzać do wrzenia!).
    Po tym czasie przełożyć masę do formy, obciążyć i wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *