Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parówki w cieście drożdżowym

Składniki:

  • 12 parówek
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • 2 dag drożdży
  • cukier
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • 2 szkl. mąki
  • 1 jajko
  • olej
  • 1/2 kostki masła
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Do śmietany dodać drożdże, gałkę muszkatołową, sól oraz kier,
    Całość wymieszać i dodać jeszcze masło oraz mąkę.
    Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i pokroić w prostokąty, którymi owinąć parówki.
    Posmarować roztrzepanym, jajkiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *