Paprykowe szpady
Paprykowe szpady4.78 out of 5 based on 236 voters.
Składniki:
• 2 papryki (najlepiej 1 żółta i 1 czerwona)
• 1 nieduża cukinia
• 1 nieduży bakłażan
• wykałaczki
Sposób przyrządzenia:
Bakłażana należy umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Posolić i odstawić na 1-2 godziny aż puści sok. Teraz czas na dokładnie osuszenie ręcznikiem papierowym. Paprykę umyć, wybrać nasiona i pokroić w słupki. Cukinię umyć i pokroić wzdłuż w bardzo cienkie plasterki (najlepiej odbierakiem do warzyw, nie będą się wtedy łamać w czasie zawijania). Teraz możemy przystąpić do zawijania: bierzemy plaster bakłażana, układamy na nim 1 lub 2 plastry cukini. Kładziemy w poprzek 2 różnokolorowe słupki papryki. Zawijamy i spinamy wykałaczką. Piec na grillu, najlepiej na tacce aluminiowej.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa z grilla
- Opublikowano: niedziela, 17, kwiecień 2005 00:00
- trunksql
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Papryka z grilla z czosnkiem i bazylią
-
Papryka z grilla z czosnkiem
-
Cebula z grilla z pomidorkami koktajlowymi
-
Bakłażan, cukinia i pory z grilla z sosem pesto
-
Grillowana papryka z farszem z kiełbasy, jabłek i cukinii
-
Plastry cukinii w marynacie na grilla Iwony
-
Cebula z niespodzianką na grilla
-
Makrela z grilla z cukinią i pomidorem