Papryka z serowym farszem w plastrach bekonu grillowania
Papryka z serowym farszem w plastrach bekonu grillowania4.58 out of 5 based on 454 voters.

- 10 kolorowych strąków papryki
- pokrojone w kostkę żółty ser i mozzarella
- 10 plastrów bekonu lub boczku
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Paprykę umyć osuszyć. Z boku wyciąć długi otwór który pozwoli nam oczyścić wnętrze strąku jak i nałożyć farsz. Wnętrze papryki z umiarem przyprawić, nałożyć farsz serowy który oczywiście możecie wzbogacić o inne składniki jak ryż, pokrojone w kostkę mięso czy wędlina. Tak przygotowane strąki owijać w plastry bekonu, spiąć wykałaczką. Piec na dobrze nagrzanym grillu przechylając na boki przez około 10 minut. Uważać aby roztapiający się ser nie wypłynął. Przed podaniem można usunąć wykałaczki.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa z grilla
- Opublikowano: wtorek, 27, maj 2008 19:47
- Natasza
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Papryka z grilla z czosnkiem i bazylią
-
Papryka z grilla z czosnkiem
-
Cebula z grilla z pomidorkami koktajlowymi
-
Bakłażan, cukinia i pory z grilla z sosem pesto
-
Grillowana papryka z farszem z kiełbasy, jabłek i cukinii
-
Plastry cukinii w marynacie na grilla Iwony
-
Cebula z niespodzianką na grilla
-
Makrela z grilla z cukinią i pomidorem