Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 1 kg czerwonej papryki
  • 3 cebule
  • 1 łyżka soli

    Zalewa:

  • 1 szkl. wody
  • ¾ szkl. octu
  • ½ szkl. oleju
  • ½ szkl. cukru
  • 7 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • liść laurowy

Sposób wykonania:

  1. Paprykę pokroić w paseczki a cebulę w krążki przełożyć do osobnych naczyń, posypać solą i odstawić na 3 godziny.
    W między czasie składniki podane na zalewę doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać dociśnięta z soku paprykę i cebulę.
    Trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *