Papryka w czosnkowej marynacie
Papryka w czosnkowej marynacie4.55 out of 5 based on 352 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Paprykę ułożyć na blaszce do pieczenia i piec 15 w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni C, schłodzić, obrać ze skóry, pokroić w plastry o szerokości 3 cm. Tak przygotowaną paprykę układać luźno w słojach, dodać sól, czosnek, liść laurowy i pieprz ziarnisty. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać ocet i cukier do smaku, wymieszać, schłodzić. Zimną marynatą zalać słoje, szczelnie zamknąć.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory z papryki
- Opublikowano: piątek, 30, lipiec 2010 09:13
- Sonia Ogonowska
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane