Składniki: 1 kg kolorowej papryki 6 dkg soli 35 dkg drobno pokrojonego czosnku liść laurowy pieprz ziarnisty 1 litr wody ¼ szklanki octu spirytusowego cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę ułożyć na blaszce do pieczenia i piec 15 w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni C, schłodzić, obrać ze skóry, pokroić w plastry o szerokości…
Tag: paprykowe
Warzywa
Warzywa w sosie słodko kwaśnym
by Wiktoria Gałuszka • • 0 Comments
Składniki: 5 kg kolorowej papryki oczyszczonej i podzielonej na części 2,5 kg małych pomidorów 30 dkg obranego czosnku 5 dkg cukru 10 dkg soli 2 szklanki octu spirytusowego 2,5 szklanki oleju pieprz mielony Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać wszystkie składniki, powoli podgrzewając doprowadzić do wrzenia, gotować tak aby tylko „migało” przez 10 minut. Gorące przekładać…