Papryka w cytrynowej marynacie
Papryka w cytrynowej marynacie4.54 out of 5 based on 305 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
W rondlu doprowadzić do wrzenia posoloną wodę, dodać pokrojoną paprykę, gotować 3 minuty, obsączyć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać paprykę, smażyć mieszając 2 minuty, dodać sok z cytryny, skórkę, przyprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki, wymieszać, przełożyć do salaterki i po 2 godzinach podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory z papryki
- Opublikowano: piątek, 30, lipiec 2010 09:10
- Żaneta Szafraniec
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane