Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka w pomarańczowej marynacie

Składniki:

  • 3 kolorowe papryki
  • 1 łyżka drobno posiekanego czosnku
  • sok z ½ pomarańczy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę ułożyć na blaszce do pieczenia i piec 15 w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni C, schłodzić, obrać ze skóry, pokroić w plastry o szerokości 3 cm. Tak przygotowaną paprykę przyprawić solą i pieprzem, posypać czosnkiem i natką pietruszki. Oliwę zmiksować z sokiem pomarańczowym i zalać nią paprykę z dodatkami, odstawić na 2 godziny do lodówki i możemy podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *